Antalya kanyonları, Antalya’nın benzersizliğini görmek isteyenlerin ziyaret etmesi gereken çok özel alanlardır. Akarsular tarafından oluşturulan kanyonlar, aynı zamanda bölgenin tarihsel dokusuna ışık tuttuğu için de çok önemlidir. Yüz binlerce yılda oluşan kanyonlar, birçok güzelliği bünyesinde barındıran alanlar olarak da bilinir. Dolayısıyla kanyonlara ziyarette bulunarak Antalya’nın tarihi yapısına vakıf olma şansı elde edebilirsiniz. Kapuz Kanyonu, Göynük Kanyonu, Ahmetler Kanyonu, Yazı Kanyonu; görmeniz gereken kanyonlar arasında yer alıyor. Antalya Otelleri listesinde yer alan konaklama alanlarında konaklayabilir, aynı zamanda da Antalya’da yer alan kanyonları ziyaret edebilirsiniz. İşte doğanın eşsiz güzellikleri arasında yer alan Antalya kanyonlarının bir listesi!
Antalya gezinizde çok özel aktiviteler gerçekleştirmek ve Antalya’nın benzersiz alanlarını görmek mi istiyorsunuz? O zaman mutlaka Kapuz Kanyonuna gitmelisiniz. Kapuz Kanyonu, Antalya gezilecek yerler arasında çok özel bir yere sahip. Antalya’nın Konyaaltı sınırları içinde yer alan kanyon, cennetten gizli kalmış bir köşe adeta. Bu nedenle birçok kişinin ilgisini çekiyor. İki büyük yamacın arasında yer alan ve yemyeşil suları ile görenlerin bir daha unutamadığı bu kanyon, farklı aktiviteleri de mümkün kılıyor. Kanyonun yakınında ailecek piknik yapmaya uygun yerler bulunduğundan, hafta sonları kanyonu ziyaret ederek sevdiklerinizle keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Kanyonun etrafında iskeleler yer almakta olup buralardan kanyonun muhteşem manzarasını izlemeniz de olanaklı. Ayrıca botlarla kanyonun eşsiz sularında unutamayacağınız bir gezinti de yapabilirsiniz. Antalya’nın sıcağından bunaldıysanız, serin sulara kendinizi bırakarak sıcağın etkisini azaltmanız da mümkün. Yani Kapuz Kanyonu, sizlere birçok seçeneği cömertçe sunan bir doğa harikası. Hâlâ burayı görme konusunda kararsız mısınız?
Eğer kanyona gitmeye ve tatilinizi güzelleştirmeye karar verdiyseniz, farklı ulaşım seçeneklerinden yararlanarak kanyona ulaşmanız da olanaklı. Antalya’nın popüler kanyonları arasında yer alan Kapuz Kanyonuna toplu ulaşım araçlarıyla gidebildiğiniz gibi özel araçlarınızı kullanarak da kanyona konforlu bir ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. Antalya şehir merkezine 10 km’lik uzaklıkta bulunan kanyona hava yolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Kanyon, havalimanına 25 km’lik bir mesafede yer aldığından; Ankara, İstanbul, İzmir gibi şehirlerden kanyonu ziyaret için gelecekseniz hava yolunu tercih edebilirsiniz. Havalimanından özel araçlar, taksi ya da transfer hizmetleriyle kanyona ulaşmanız mümkün. Bunun yanı sıra Antalya merkezde yer alan Terra City AVM önünden kalkan 503 numaralı otobüslere binerek de kanyona ulaşım sağlayabilirsiniz. Özel araçlarınızla gidecekseniz ve rotanızı Antalya merkezden oluşturduysanız, Fethiye-Korkuteli yoluna dönmelisiniz. Kapuz Kanyonu tabelasını takip ederek bu muhteşem güzelliğe ulaşabilir, keyifli anlara kendinizi hazırlayabilirsiniz.
Antalya’nın görülmesi gereken doğal güzellikleri arasında yer alan Göynük Kanyonu, her yıl hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor. Göynük Kanyonu nasıl bir yer merak edenler için buranın oldukça özel ve manzarasıyla dikkat çeken alanlardan bir tanesi olduğunu belirtmek mümkün. Yemyeşil sularıyla görenlerin bir daha hafızalarından silemediği bu kanyon, aynı zamanda stresten uzak birkaç saat geçirilebilecek alanlar arasında da yer alıyor. Toros Dağlarının bünyesinde yer alan kanyon, ağaçlarla çevrili ve adeta cennetten bir köşe izlenimi veriyor. Birçok farklı aktivitenin yapılmasını olanaklı kılan bu benzersiz kanyon, aynı zamanda doğayla baş başa kalmak isteyenlerin taleplerini de en iyi şekilde karşılıyor. Kanyonda doğa yürüyüşüne katılabilir, temiz hava ile kendinizden geçebilirsiniz. Bunun yanı sıra zipline ve body rafting yapmanız da olanaklı. Göynük Kanyonu giriş ücreti ne kadar sorusu kapsamında, giriş sırasında her yıl değişen miktarlarda bir ödeme gerçekleştirmeniz gerekiyor. Yaz aylarında Antalya’ya gidecekseniz, kanyonun serin sularıyla ferahlayabilirsiniz. Yeşilin bin bir tonunu bünyesinde barındıran ve bir doğa harikası olarak dikkatleri üzerine çeken Göynük Kanyonu, şehrin tarihiyle ilgili bilgi edinmenizi olanaklı kılan alanlar arasında yer alıyor. Bir özel işletme tarafından işletilmekte olan Göynük Kanyonu, yapay gölet çevresinde macera parkına da ev sahipliği yapıyor. Bu nedenle özellikle çocuklu aileler tarafından talep gören bu eşsiz alan, gündelik hayatın stresinden uzaklaşmak isteyenler için ideal alanlardan bir tanesi. Göynük Kanyonu çevresinde restoranlar bulunduğundan, buralarda yöresel lezzetleri tadabilirsiniz. Eğer erken saatlerde kanyona ulaşım sağladıysanız, sizlere sunulan restoranlar arasından herhangi bir tanesini tercih ederek köy kahvaltısı yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra öğle ve akşam yemekleriniz için de bu restoranlardan bir tanesini seçmeniz mümkün. Antalya Turları kapsamında yer alan bu çok özel kanyon, sizlere benzersiz bir tatil imkanı sunuyor.
Göynük Kanyonuna nasıl giderim diyorsanız, sizlere sunulan farklı seçenekler bulunuyor. Rahat ve konforlu bir ulaşım için bu seçeneklerden size en uygun olanını tercih edebilirsiniz. Haftanın her günü 09.00-17.30 arasında ziyarete açık olan kanyona özel araçlarınızla ulaşım gerçekleştirmeniz olanaklı. Antalya’nın Kemer ilçesi Göynük Köyü sınırları içinde yer alan kanyon, köye yaklaşık 45 dakikalık bir yürüyüş mesafesinde bulunuyor. Kemer Belediyesine ait otobüslerle Göynük Kanyonuna konforlu bir ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. Göynük Köyünden saat başı kalkmakta olan otobüsler, kanyona ulaşım sağlamanızı mümkün kılacaktır. Otobüs kanyona kadar gitmediği için vadinin başında inmeli ve yolunuza yaya olarak devam etmelisiniz. İndikten sonra 2-3 kilometrelik bir dağ yolunu kullanmalısınız. Bu kadar yürüyüşün sonunda benzersiz bir manzarayla karşılaşacağınızı garanti edebiliriz!
Antalya kanyonları içinde yer alan ve benzersiz bir manzarayla karşılaşmanızı olanaklı hale getiren Darıbükü Kanyonu, Antalya’nın görülmesi gereken doğal güzellikleri arasında kendisine özel bir yer ediniyor. Antalya Manavgat ilçesinde yer alan Karabucak sınırlarında bulunan Darıbükü Kanyonu, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bir kanyondur. Antalya şehir merkezine 80 km’lik bir uzaklıkta bulunan kanyon, Antalya ziyaretlerinde görülmesi gereken yerlerden bir tanesi olarak ön plana çıkıyor. 250-300 m uzunluğuna sahip olan kanyon, çok fazla bilinmeyen bir yer. Kış aylarında debisi yüksek olan kanyonu yaz aylarında ziyaret etmeniz, daha rahat hareket etmenizi sağlayacaktır. Derin bir vadi yamacında bulunan kanyon, sahip olduğu özellikler sayesinde görenleri şaşkına çeviriyor. Kendisine farklı yerlerden yol açabilecekken dağı ikiye yaran kanyonun bunu nasıl başardığını sorgulayacaksınız. Bu çok önemli değil, ne de olsa cenneti ayaklarınıza getiriyor. Siz, her şeyi bir kenara bırakmalı ve yeşil ile mavinin bin bir tonuyla baş başa kalmanın keyfini yaşamalısınız.
Darıbükü Kanyonuna ziyaret düzenleyecekseniz, buraya giderken özel araç ya da toplu ulaşım araçlarını tercih edebilirsiniz. Özel araçla kanyona gitmek istiyorsanız, Antalya’dan Manavgat yönüne devam etmelisiniz. Serik ilçesini geçtikten sonra ise Taşağıl beldesine geçiş yapmalısınız. Ardından Başkonak yolunu takip etmeli, Sağırin Köyü’nü geçmelisiniz. 3 km ilerledikten sonra Karabucak Köyü yoluna devam ederek Darıbükü Kanyonuna ulaşım sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra Manavgat yönüne giden toplu ulaşım araçlarını da kullanabilirsiniz. Fakat toplu ulaşım araçlarıyla kanyonunun bulunduğu yere gidemeyeceğinizden, araçtan indikten sonra bir süre yürümeniz gerekecektir.
Manavgat sınırları içinde bulunan Ahmetler Kanyonu, görülmesi gereken alanlardan bir diğeridir. Sırtını Toros Dağlarına dayayan ve denizden 650-700 m yükseklikte bulunan kanyon, Antalya’nın görülmesi gereken kanyonları arasında bulunuyor. Antalya gezinizde sıcak havadan bunalacağınız zamanlar olacak. İşte bu tür durumlarda serinletici suyuyla sizlere serin bir mola verme şansı sunan Ahmetler Kanyonu, sarp kayalıklarla çevrili bir alanda bulunuyor. 12 km’lik bir alana sahip olan kanyon, içerisinde çok farklı güzellikleri bulunduruyor. Şelaleler, dereler, düdenler bunlardan sadece birkaçı. Kanyon, zaman zaman 400 metreyi bulan bir derinliğe sahip olduğundan, Türkiye’nin en derin üçüncü kanyonu olarak ön plana çıkıyor. Yaban hayata da ev sahipliği yapan bu alan, aynı zamanda pek çok farklı kuş ve sürüngen türleriyle karşılaşılmasını sağlıyor. Birçok özelliği ile turistlerin ilgisini çekmeyi başaran bu çok özel alan, birçok farklı aktiviteyi de ziyaretçilerine sunuyor. Kanyonun çevresinde yer alan sarp kayalıklar, içeriye güneş girmesini engellediği için kanyonun suyu oldukça serin. Bu nedenle serin suda yüzmek istiyorsanız, Ahmetler Kanyonu buna oldukça uygun. Bunun yanı sıra kanyonun giriş kısmında itibaren yürüyüş yapabilir, adrenalin dolu bir tatil geçirebilirsiniz. Öte yandan tırmanma, koşma, atlama gibi aktivitelerde bulunmanız da olanaklı. Ayrıca doğayla baş başa ve huzur dolu bir şekilde piknik de yapabilir, stresten uzak birkaç saat geçirebilirsiniz.
Ahmetler Kanyonunun güzelliğinin yanı sıra tarihinin de dikkat çekici olduğunu söyleyebiliriz. Kanyon ismini Ahmetler Köyü’nden alıyor. 13. yüzyılda Horasan’dan gelen ve üçünün de adı Ahmet olan üç kişi, köyün bulunduğu yere konuşlanmış. Bu nedenle köye Ahmetler Köyü adı verilmiş. Bu nedenle hem köy hem de kanyon tarihsel bir derinliğe sahip. Yemyeşil suyu ve fauna ve flora açısından oldukça zengin yapısıyla Ahmetler Kanyonunu görmeden tatilinize bir son vermemelisiniz.
Ahmetler Kanyonuna ulaşım içinse sizlere sunulan farklı alternatifler arasından tercihte bulunabilirsiniz. Çeşitli otobüs firmalarının Manavgat’a doğrudan otobüs seferleri bulunduğundan, otobüsü tercih ederek İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerden kanyona ulaşım sağlayabilirsiniz.
Ziyaretçilere muhteşem bir güzellik sunmakta olan Güver Uçurumu Kanyonu, Antalya Korkuteli Karayolu üzerinde yer alan Döşemealtı içinde bulunmaktadır. Düzler Çamı Milli Parkı sınırları içinde yer alan kanyon, 115 metre yüksekliğinde ve 2 km uzunluğundadır. Burası karstik bir arazi olduğundan zamanla yüzey suyu karstik araziyi aşındırmış ve kanyon, yaklaşık 1 milyon yılda oluşmuştur. Bu nedenle tarihsel bakımdan da kanyon oldukça değerlidir. Kanyonun içindeki dere yaz sıcaklığıyla kurur, bunun yanı sıra kışın, yağışların etkisiyle derenin debisi artış gösterir. Döşemealtı Platosu üzerinde yer alan ve sahip olduğu özellikleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran kanyon, ziyaretçilere benzersiz bir tatil deneyimi sunuyor.
Kanyonda yer alan suyun rengi mercan yeşilidir. Bu nedenle çok özel bir alan olduğunu belli etmektedir. Farklı aktivitelerin yapılmasına olanak tanıyan kanyonda ailenizle ya da sevdiklerinizle piknik yapabilirsiniz. Piknik alanı girişinde bulunan seyir terasında ziyaretçiler için bir uyarı bulunmaktadır. Seyir terasına 10 metreden fazla yaklaşılmasının tehlikeli olduğu belirtilir. Ziyaretiniz sırasında herhangi bir sorunla karşılaşmamak adına bu tür kurallara uymanız bir hayli önemlidir.
Eğer Güver Uçurumu Kanyonuna gitmek istiyorsanız, bunun için konforlu ulaşım seçenekleri arasından tercihte bulunmanız olanaklı. Özel aracınızla yolculuk yapacaksanız, Antalya çıkışından Korkuteli sapağına doğru gitmelisiniz. Korkuteli sapağından 7 km sonra karşınıza çıkacak olan döner kavşaktan dönmelisiniz. Buradan yan yola girmeli ve “Düzler Çamı Milli Parkı” girişinden girerek yolunuza devam etmelisiniz. Yaklaşık 4 km’lik bir yolculuktan sonra kanyona ulaşmış olacaksınız. Doğayla baş başa kalabileceğiniz benzersiz kanyona hoş geldiniz!
Antalya’nın Kemer ilçesinde yer alan Kuzudere Mahallesi sınırları içinde bulunmakta olan Kesme Boğazı Kanyonu, doğal bir havuza sahiptir. Aynı zamanda kanyon içinde yeme içme alanlarının yanı sıra oturma alanları da bulunmaktadır. Özel bir işletme tarafından işletildiği için kanyona girişte belirli bir miktar ödeme yapmalısınız. Tarihsel açıdan da çok özel bir yer olan kanyon, Antik Dönemde hem tüccar hem de Türkmen yörüklerinin geçiş güzergahıdır. 22 metre uzunluğu ve 4 metre genişliğe sahip olan kanyonun en dar kısmında Tarihi Roma Taş Köprüsü bulunur. Köprünün sol tarafında doğal havuzlar yer alır. Bunun yanı sıra gündelik ihtiyaçların karşılanabileceği işletmeler de yine bu kısımda yer alır. Turistler tarafından ilgi gören doğal ve tarihi alanlar arasında kendisine özel bir yer edinen Kesme Boğazı Kanyonu, Antalya sıcağından bunalanların uğrak noktalarından bir tanesidir. Kanyon, sahip olduğu pek çok özellik nedeniyle önemli bir alan olmakla birlikte Olimpos Safranı ve Kemer Orkidesi gibi endemik bitki türlerinin tanıtıldığı yer olması nedeniyle de bilim dünyasında ilgileri üzerine çekmiştir. Kanyonda yapabileceğiniz aktiviteler arasında yürüyüş önemli bir yer tutar. Öte yandan kanyonun serin sularında keyifli bir şekilde yüzebilir, şehrin gürültüsünden uzak birkaç saat geçirmenin ayrıcalığını hissedebilirsiniz.
Antalya şehir merkezine 45 km’lik uzaklıkta bulunan kanyona ulaşım noktasında sizlere sunulan seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Eğer İstanbul, Ankara gibi Antalya’ya uzak şehirlerden geliyorsanız şehirlerarası otobüs ile Antalya otogarına, buradan da kanyona ulaşım sağlayabilirsiniz. Kanyon, Kemer ilçe merkezine ise oldukça yakındır. Özel aracınızla Kemer ilçe merkezinden kanyona konforlu bir ulaşım sağlamanız olanaklı. İlçe merkezinden harekete başladıysanız Cumhuriyet Caddesi boyunca devam etmeli, ardından Aslanbucak Mevkiine dönmelisiniz. 15 km devam ettiğinizde benzersiz bir manzaraya sahip olan kanyona ulaşmış olacaksınız. Kemer gezinizi eşsiz kılmak istiyorsanız, kanyona yakın bir yerde bulunan Phaselis Antik Kenti’ne de gidebilirsiniz. Antalya gezilecek yerler yazımızda antik kenti ve Kemer gezilecek yerleri sizlere detaylı bir şekilde anlattığımızdan yazımızı inceleyebilirsiniz.
Antalya’nın en çok dikkat çeken kanyonlarından biri olan Köprülü Kanyonu, Manavgat ilçesinin 63 km kuzeybatısında yer alır. Bunun yanı sıra Antalya ilinin de 85 km kuzeydoğusunda bulunmakta olup oldukça geniş bir alanı kapsamaktadır. 366.140 dekarlık bir alan üzerinde yer alan Köprülü Kanyonu, görülmesi gereken doğal güzellikler arasında kendisine özel bir yer ediniyor. Bu alan, 1973 yılında milli park ilan edilmiştir. Bu nedenle ismi Köprülü Kanyonu Milli Parkıdır. 14 km uzunluğa ve 100 metreden fazla duvar yüksekliğiyle Köprülü Kanyonu, Türkiye’nin en uzun kanyonlarından bir tanesidir. Kanyon içinde Toros Dağları’ndan doğan ve Serik’in güneyinden Akdeniz’e dökülen Köprüçay yer alır. Köprüçay, kanyonun yer altı sularıyla beslenen ve Türkiye’nin en özel rekreasyon alanlarından biri olan bir nehir olarak dikkatleri üzerine çekmektedir. Bunun yanı sıra tarihi Selge kentinin de kanyon sınırları dahilinde yer aldığını söyleyebiliriz. Roma Dönemine ait yapılara sahip olan Selge kenti ise bölgenin tarihini anlamak isteyenlerin görmesi gereken eşsiz alanlardan bir tanesidir. Nehrin batısında bulunan ve dağlık bir arazide yer alan Selge kenti görülmesi gereken tarihi güzelliklerden biri olarak ön plana çıkıyor.
Köprülü Kanyonu Milli Parkına ulaşım noktasında Antalya ya da Manavgat otobüslerine binebilir, Köprülü Kanyon-Beşkonak sapağından indikten sonra Beşkonak Köyü’ne gitmekte olan minibüslere binebilirsiniz. Antalya istikametinden kendi aracınızla gelecekseniz eğer Serik ilçesini geçtikten sonra Köprülü Kanyon-Beşkonak sapağına gitmeli, buradan saparak yaklaşık kuzeye doğru 37 km gitmelisiniz. Konforlu bir ulaşım sağladıktan sonra kanyonda benzersiz aktiviteler yapabilirsiniz. Köprüçay üzerinde rafting yapabilir, adrenalin dolu anlar yaşayabilirsiniz. Bunun yanı sıra yüzme ve doğa yürüyüşü de en çok tercih edilen aktiviteler arasında yer almaktadır. Ayrıca botanik-yaban hayatı gözlemciliği, olta balıkçılığı, cip safari de yapabilirsiniz.
Muhteşem bir güzelliğin sizi beklediğini biliyor musunuz? Bir kanyon düşünün, kanyona girişten yaklaşık 300 metre sonra size görülesi doğa harikalarını birlikte sunuyor. Daha kanyona adımınızı atar atmaz, benzersiz renkleriyle dikkatleri üzerine çeken bir şelaleyle karşılaşacaksınız. Biraz daha ilerlediğinizde mesire alanı, kır gazinosu gibi alanlar sizi bekliyor olacak. Sapadere Kanyonunun büyülü dünyasına hoş geldiniz.
Alanya ilçesi sınırları içinde yer alan Sapadere Kanyonu, 400 metre yüksekliğe ve 750 metre uzunluğa sahiptir. Kanyon üzerinde bulunan çelik destekler, kanyonunun benzersiz güzelliğinin çok daha rahat bir şekilde görülmesini sağlar. Kanyon, Sapadere Çayının çıkış noktasında yer alır. Kanyon içinde gezerken böyle bir güzelliğin nasıl da var olabildiğini düşüneceksiniz. Yol boyunca yeşilin ve mavinin bin bir tonu, bu benzersiz gezinti sırasında sizlere eşlik edecektir.Yürüyüşünüz sırasında mesire alanlarına denk geleceğiniz için burada soluklanabilir, muhteşem birkaç saat geçirebilirsiniz. Yürüyüşe devam ettiğinizde ise serin sularıyla ferahlamanızı sağlayacak doğal havuz ile karşılaşacaksınız. Antalya’nın sıcağında bunalmışken doğal havuzdan gelen esinti, kendinizi her şeyden uzak hissetmenizi sağlayacak. Bütün streslerden uzak olmakla birlikte mutluluğa bir o kadar yakın olacaksınız. Kanyonda yürüyüşünüze devam ederken restoran, kafe gibi günlük ihtiyaçlarınızı karşılamanızı sağlayan restoranlarla da karşılaşabileceğinizden, buralarda soluklanabilir ve muhteşem bir öğle yemeği ziyafetinin tam da kalbinde yer alabilirsiniz. Muhteşem alanları bünyesinde barındıran kanyon içinde yer alan ipek dokuma atölyesi ve su değirmenini görmeden gezinizi tamamlamamanızı öneririz.
Sapadere Kanyonunu her gün 08.00-19.00 saatleri arasında ziyaret etmeniz olanaklı. Alanya ile Sapadere Kanyonu arasında yaklaşık 30 km’lik bir mesafe bulunur. Bu nedenle Alanya’da konaklayarak kanyona ulaşım sağlamanız olanaklı. Doğrudan kanyona toplu ulaşım aracı gitmediğinden özel araçlarınızla Alanya, Gazipaşa ya da Antalya şehir merkezinden kanyona gidebilirsiniz. Özel aracınızla giderken Alanya-Gazipaşa karayolu boyunca ilerlemelisiniz. Sapadere Tabelasını gördükten sonra tabelanın olduğu yerden dönmeli, 20 km’lik yol boyunca ilerlemelisiniz. Aracınızı belirli bir yerde bıraktıkta sonra yola yürüyerek devam etmelisiniz.
Saklıkent Milli Parkı içinde yer alan Saklıkent Kanyonu, Antalya ve Muğla il sınırları içinde yer alan bir doğa harikasıdır. Kanyonun Antalya’ya uzaklığı 200 km olmakla birlikte Kaş’a uzaklığı 64 km, Fethiye’ye mesafesi ise 47 km’dir. Muhteşem bir manzaraya ev sahipliği yapan Saklıkent Kanyonu’nun yüksekliği yaklaşık 200 metre, uzunluğu ise 18 km’dir. Sahip olduğu uzunluk sayesinde Saklıkent Kanyonu, Türkiye’nin en uzun kanyonudur. Bunun yanı sıra Avrupa’nın üçüncü kanyonu olarak değer görmektedir. Kanyona girdikten sonra sizi duvara sabitlenmiş ahşap iskeleler karşılıyor. Buradan geçerek kanyonun kalbine gidebilir, benzersiz alanları görebilirsiniz. Belirli bir süre yürüdükten sonra kaynak suyunun içinden ilerlemeniz gerektiğinden bu kısım genellikle çocuklar ve yaşlılar için pek de uygun değil. Adrenalin dolu aktiviteleri bünyesinde barındıran kanyon içinde yürüyüş yapabilir, body rafting ile kendinizi suyun akışına bırakabilirsiniz. Ayrıca kanyon içinde yer alan işletmeler sayesinde çok özel lezzetleri tadarak gününüzün çok daha güzel geçmesini sağlayabilirsiniz.
Saklıkent Kanyonuna girişler ücretli olduğundan burayı ziyaret edecek kişilerin girişte belirli bir miktar ödeme yapması gerekiyor. Kanyon her gün 8.45-19.30 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. Kanyona özel araçla gitmek istiyorsanız, Fethiye’de çıktıktan sonra Kaya Dibi köyü yönünde ilerlemelisiniz. Yaklaşık 40 km’lik bir mesafa boyunca gittikten sonra muhteşem manzarası ve doğal güzellikleri bünyesinde barındıran kanyona ulaşmış olacaksınız. Bunun yanı sıra toplu ulaşım araçlarını da konforlu bir yolculuk için tercih edebilirsiniz. Şehir merkezinde yer alan otogardan kalkmakta olan Fethiye araçları ile kısa sürede kanyona ulaşım sağlayabilirsiniz.
Antalya’nın Manavgat ilçesi, Gaziler Mahallesi sınırlarında bulunan Köprülü Kanyon Milli Parkı içinde yer alan Tazı Kanyonu, gezginlerin popüler rotaları arasında kendisine özel bir yer ediniyor. Köprüçay Akarsuyunun vadiyi aşındırmasıyla oluşan bu doğa harikası bölge, aslında yöre halkı tarafından uzun zamandır biliniyordu. Fakat çok yakın bir zamanda gezginler tarafından da keşfedildi. Bu sayede Antalya’daki popüler kanyonlar arasında yer almaya başladı. Buzul Çağı’nda oluştuğu düşünülen bu çok özel alanın buzul kütlelerinin erimesi ve erozyona uğrayarak kendisini vadiye salması ile şekillendiği düşünülüyor. Tarihsel açıdan da önemli bir konumda bulunan Tazı Kanyonunun genişliği 30-50 metre olmakla birlikte uzunluğu 4 km’dir. Ayrıca kenar yüksekliğinin 300-400 metre olduğunu belirtmek mümkün. Kanyon üzerinde yer alan doğal seyir terası ile kanyonun derinliğini gözlerinizle de görebilirsiniz. Tazı Köyü’nde yer aldığından Tazı Kanyonu olarak adlandırılan bu muhteşem kanyon, ziyaretçilerin farklı aktiviteleri gerçekleştirmesine de olanak tanıyor.
Kanyona konforlu bir ulaşım gerçekleştirmek istiyorsanız, sizlere sunulan ulaşım alternatiflerinden herhangi bir tanesini tercih etmeniz olanaklı. Antalya şehir merkezi ile kanyon arasındaki mesafe 105 km’dir. Şehir merkezinden seyahate başlıyorsanız ilk önce Serik’e gitmelisiniz. Kanyon, Manavgat ve Serik sınırları içinde yer alan Köprülü Kanyonu Milli Parkı içinde bulunuyor. Özel aracınızla Milli Park’a ulaşım sağladıktan sonra Beşkonak Mevkiine doğru devam etmeli, ardından 8 km boyunca ilerlemelisiniz. Tazı tabelasını gördükten sonra sapaktan içeri girerek 4 km daha ilerlemeli ve Gaziler Köyü Mezarlığına ulaşım sağlamalısınız. 1200 metrelik bir yürüyüşten sonra kanyona konforlu bir ulaşım sağlamış ve kendinizi bu muhteşem güzelliğe bırakmış olacaksınız.