Doğanın bütün cömertliğiyle güzelliğini sunduğu Kaş, Antalya’nın en dikkat çeken ilçelerinden bir tanesi. Tarihi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine muhteşem bir tatil vadeden Kaş, eşsiz dalış noktalarına da ev sahipliği yapıyor. Su altının bütün gizemine tanıklık etmek isteyen dalıcılar için ideal olan ilçe, aynı zamanda keyifli bir dalışı da mümkün kılıyor. Özellikle tarihi batıkları bünyesinde barındırması, bölgenin tarihine ışık tutacak birçok keşfin yapılmasını sağlıyor. Kaş’ta dalış yaparak su altının gizemli dünyasına ortak olmak istiyorsanız Kaş Otelleri listesinde yer alan otellerde konaklayabilir, dalış merkezlerine konforlu bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. İşte Kaş’ta dalış yapılacak en güzel yerlerin bir listesi!
Su altı dünyası, keşfedilmeyi bekleyen bir hazine. Bu nedenle son zamanlarda dalış yapan kişilerin sayısında da bir artış görülüyor. Mavinin bütün tonlarının görülebileceği dalış alanları, su altı dünyasının zenginliklerini dalıcılara sunma konusunda oldukça cömert. Kaş’ta dalış yapılacak alanlardan bir tanesi olan Kovanlı Adası, birçok canlıyı bünyesinde barındırıyor. Oldukça akıntılı bir bölge olması, dalıcıların çok dikkatli hareket etmesini zorunlu kılıyor. Genellikle derinlerde bile akıntıların kesilmediği görülüyor. Deniz tavşanları, benzersiz balık türleri, taş ve demir çapalar; dalıcıların çok özel bir dalış gerçekleştirmesini sağlıyor.
Kaş’ta dalış yapmak isteyen kişilerin ilgisini çeken alanlardan bir diğeri de Besmi Adası. Su altı dünyasının zenginliklerini bünyesinde barındıran dalış noktası, 40 metrenin altında çok daha özel canlılara ev sahipliği yapıyor. Pabuç görünümündeki adanın etrafını dolaşıp gerçekleştirmek olanaklı. Meis adasına oldukça yakın olan Besmi Adası, derin bir batık alanına da sahip.
Kanyon – Dimitri Batığı, oldukça eşsiz manzaraya sahip dalış alanlarından bir tanesi. Dimitri Batığının oluşumu oldukça eski. 1968 yılında kıyıya vuran Dimitri adlı gemi, adalara vurmuş ve batmıştır. Yapılan dalışla gemiye ait parçaları incelemek olanaklıdır. 27 metreden sonra, batığa ait izler görülmeye başlanacaktır. 42 metrelik derinliğe ulaşana kadar batığı görmeye devam edebilir, muhteşem bir dalış keyfi yaşayabilirsiniz.
Çok özel dalış alanlarından bir tanesi olan Likya Batığı, su altı dünyasının benzersizliğini keşfetmek isteyenler için pek çok şey vadediyor. Bölgede 24 metrelerden itibaren kuma yatmış bir batık görülecektir. Likya Batığı olan bu yapı, aslında ufak ahşap bir teknedir. Likya Batığından başladığınız dalış maceranıza kuzeye doğru gidip mağara alanında devam edebilirsiniz. Mağaranın kuzey batısına doğru olan derinliklerde birbirinden özel canlıların bulunduğunu söyleyebiliriz. Mağaraya giriş yasak olduğundan dalıcıların mağaraya girmeden dalışlarını tamamlaması çok önemli. Kaş Dalış Turu içerisinde yer alan Likya Batığını görmeden dalışınızı tamamlamamanızı öneririz.
Korunaklı bir koy ve ada olarak dalıcıların ilgisini çeken Güvercin Ada, Kaş’ta benzersiz bir dalış isteyenlere keyifli anlar sunuyor. Dalış eğitimine yeni başlayanlar için ideal bir dalış alanı olması, sık sık dalıcılar tarafından ziyaret edilmesini sağlıyor. Yeni başlayan dalıcılar kadar profesyonel dalıcılar için de benzersiz bir deneyim sunduğu biliniyor. 21 metre derinde “La Villa” ahşap batığı bulunuyor. Bunun yanı sıra 28 metrede kırık amphorayla dolu bir banko yer alıyor. Derine indikçe birbirinden özel deniz canlılar bulunduğundan, Güvercin Ada dalıcılar arasında popülerliğini koruyan alanlardan bir tanesi.
Kaş’a dalış için ziyarette bulunan dalıcıların görmesi gereken alanlardan bir diğeri de Uçanbalık Bankosu. II. Dünya Savaşı’ndan kalma bombardıman uçağından ismini alan bölge, dalıcılar için benzersiz güzellikler sunuyor. Bölgenin güneydoğu ucunda ve 55-71 derinlikleri arasında dalıcılar, batmış bir uçağı görebilir. Bu uçak, Meis bombalanırken uçaksavar ateşiyle düşmüş. Çok özel ve benzersiz bir alan olmasının yanı sıra Uçanbalık Bankosu tehlikeli dalış noktalarından birisidir. Çok fazla akıntı olması ve düşen uçağa ait kalıntıların bulunması nedeniyle burada dalış yapacak kişilerin tecrübeli dalıcılar olması çok önemli. Uçanbalık Bankosu dalıcılara palamut, istavrit, akya, orfoz gibi balıkları görme şansı sunuyor.
16 metreye kadar yükselen Oasis Banko, dalıcılara çok şey vadeden dalış alanlarından bir tanesi. İnce deniz çayırları, orfoz ve lagoslar ve daha fazlası; Oasis Banko’da yer alıyor. Doğuya doğru gidişte dalıcıların ahşap batık kalıntısını görmesi olası. Bunun yanı sıra daha da ilerlediğinizde benzersiz deniz canlılarını görebilir, muhteşem bir dalış deneyimi yaşayabilirsiniz.
Onüç Banko, Kekova yolunda açık sularda bulunuyor. Avcı balıklar açısından zengin bir yer olan Onüç Banko hem yeni başlayan dalıcılar hem de profesyonel dalıcılar açısından ideal alanlardan bir tanesi. Benzersiz su altı dünyasını ziyaretçilere sunma konusunda bir hayli başarılı olan dalış alanını ziyaret edebilirsiniz. Bodrum Otelleri listesinde yer alan konforlu ve lüks otellerde kalabilir, Onüç Banko dalış alanını da ziyaret ederek benzersiz bir dalışın keyfini yaşayabilirsiniz.
Dalıcıların görmesi gereken alanlardan bir tanesi olan Hidayet – Sualtı Arkeopark – Stonehenge – Altuğ Meis Batığı, tüm ihtişamıyla ziyaretçilerini bekliyor. Çok özel bir koy olma özelliğindeki bu alan, huzuru ve sakinliği de bünyesinde barındırıyor. Koyun doğu ucunda bir Arkeopark bulunuyor. Derinlerden çıkartılmış olan en eski batığın bir kopyası yapılmış. Dalış noktasında çok özel deniz canlıları da yer alıyor. Bu nedenle birçok dalıcı için bu alan vazgeçilmez yerlerden bir tanesi halini almış.
Kaş’a oldukça yakın bir dalış noktası olan Limanağzı, çok popüler dalış alanlarından biri olma özelliğine sahip. Gece deniz görüş mesafesinin bir hayli yüksek olduğu dalış noktasında Osmanlı batığının yanı sıra C47 uçak batığı da bulunuyor.