Bodrum’da yaşanılanlar Bodrum’da kalır ama Bodrum anıları hep hatırlanır... Bodrum’da harika bir haftasonu geçirmek, sualtının büyüleyici dünyasına adım atmak ve zamanı durdurmak için turumuza katılın!
Dalışlarımızı Happy Bubbles’ın konforlu teknesinde gerçekleştiriyoruz.
1. Büyük Resif: Özellikle günün erken saatlerinde suyunun berrak olması ve Ege’nin neredeyse tüm balıklarını görebilmemiz bölgeyi kıymetli kılmaktadır. Zirvesi 7 metrede zemini 35 metrede küçük bir dağı andıran bölge dalışseverlerin favori noktalarındandır.
2. Kargı Adası: Akyarlar’ın güneyindeki bu ıssız ada Bodrum sualtı yaşamını gözler önüne seren en zengi bölgelerden biridir. Akıntısıyla ünlü olan bölge akıntıdan beslenen balıkları gözlemek için iyi bir nokta olmasını sağlıyor.
3. Küçük Resif : Yapısal olarak büyük resifi andıran bölgenin zirvesi 5 metreden başlar. Zemin ise 30 metreye kadar uzanır.
4. Karaada : Bölge her seviye dalıcıları ağırlayabilecek onlarca dalış noktasını barındırıyor. Paçoz, Kaçakçı, Alarga, Poyraz ve Meteor Koyu bunlardan sadece birkaçı...
5. TCG 115 Sahil Güvenlik Botu: 16 Mayıs 2007’de TC Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından Bodrum Sualtı Derneği’ne hibe edilen bot 20 ila 30 metre arasında kumluğun üzerinde yapay resif olarak hizmetlerine devam etmektedir.
6. TCG Y11 Pınar 1 Batığı: 1939 yılında TC Deniz Kuvvetlerinde göreve başlayan 37 metre uzunluğunda ve 7 metre genişliğindeki gemi 20 Mayıs 2007 Yılında Bodrum Sualtı Derneği’ne hibe edilerek Karaada Poyraz Limanında batırılarak dalıcıların kullanımına açılmıştır.
7. Osmanlı Çapası: 5 metre uzunluğunda ve 3 metre genişliğindeki çapanın 19. Yüzyıldan kaldığı düşünülmektedir. Bitez Koyu’nun batısında 22 metrede yatan çapa ahtapotlara yuvalık etmektedir.
8. Köçek Adası: Kargı Adasından Bodrum’a dönüş yolunda küçük kayalıkların olduğu bir dalış bölgesidir. Bu bölgede 34 metrelere kadar inmekte ve 2 adet demir geç dönem çapası dalıcıları selamlar.
9. Orak Adası: Bodrum’dan 1,5 saat uzaklıkta olan bölgede irili ufaklı sivri taşların arasından geçtikten sonra dev bir uçurumun başında buluverirsiniz kendinizi. Bu uçurum 70-80 metrelere kadar inmektedir. Bu kısımda canlılık çok az olmakla beraber sığlık bölgede balık sürüleriyle karşılaşmak mümkündür.
06:30 Bodrum Gümbet Limanında bulunan Happy Bubbles dalış teknemize ulaşıyoruz.
08:30 – 10:00 arası teknemizin kahvaltı salonunda açık büfe kahvaltı.
10:00- 17:00 arası Bodrum bölgesinde bulunan dalış noktalarında eğitim ve dalışlarımızı gerçekleştiriyoruz.
20:00 Dileyen dalıcılarımızla gece dalışı gerçekleştiriyoruz.
20:30 Teknede akşam yemeğimizin yenmesi. (Teknede mangal)
22:00 Tekne üzerinde mat ve tulumlarımızda yıldızları izleyerek uyuma.
05:30 Dileyen dalıcılarımızla güneşin doğuşuyla birlikte dalış.
08:30 – 09:30 arası teknemizin kahvaltı salonunda açık büfe kahvaltı.
09:30 - 16:30 arası Bodrum bölgesinde bulunan dalış noktalarında eğitim ve dalışlarımızı gerçekleştiriyoruz ve sonrasında turumuz sona eriyor