Caretta carettaların cenneti olarak bilinen ve içerisinde nefes alabildiğimiz, konuşabildiğimiz, bol bol fotoğraf çektiğimiz mağaralarıyla ünlü Dalyan Sarıgerme bölgesinde şeker tadında bir bayram geçireceğiz! Sualtında ve su üstünde, huzurlu, keyifli ve zamanı unutacağınız anlar yaşamak için turumuza katılın!
Dalışlarımızı EuroDive Diving Center’ın konforlu teknesinde gerçekleştiriyoruz. Teknemizin üst katının bir kısmı açık olmakla beraber güneşlenmek ve dinlenmek isteyen misafirlerimiz için uygundur.
1. Acemi Koyu: Ekincik Koyunun hemen yakınındaki bu koy özellikle yeni başlayanlar için gerek sığ olması açısından gerek canlılık açısından en uygun bölgelerden biridir.
2. Vatoz Koyu: 5 metreye demir atılarak başlayan dalış noktası süngerlerle kaplı Roma dönemi amforaları, vatoz ailesi ile 45 metre derinliğe kadar inmektedir.
3. Mağara: 8 metrede oldukça büyük bir girişi olan mağara tecrübeli dalıcılar için uygundur. İlk mağaradan ikinci mağaraya geçip buraya giren ışığın etkisiyle büyülenebilirsiniz.
4. İstanbul Kurt Batığı: İstanbul’dan Ekincik’e yolculuğunu gerçekleştirirken sualtı tepeciğine çarparak derinliğe gömülen Kurt; 40 metre uzunluğunda bir gulettir. En derin noktası 45 metrede olan batık 1 metreye kadar yükseliyor.
5. Bozburun: Derinliği en fazla 16 metre olan bu koyda, kayalıklar zamanla aşınarak mantar gibi katmanlı bir şekil almıştır.
6. Zirve: Acemi koyunun hemen yakınında yer alır. 40 metreden yüzeye kadar uzanan sualtı tepesinde sizi birçok ev sahibi selamlar.
7. Derin mağara/Sarıgerme: Sarıgerme’nin en güzel mağara dalışıdır. 35 metredeki giriş 10 metre kadar genişliğindedir. İlk oda 30 metre kadar içeriye girer. Alanın büyük olmasından dolayı önceleri fenerin pek bir yardımı olmaz. Gözünüzün karanlığa alışmasıyla korku ve heyecanınız diner. Dip tortuludur. Girişin fotoğrafını çekerken arkanızdan gelecek dalgıçları düşünerek özen göstermeniz gerekir. Daha sonra mağara sola doğru kıvrılır.
Derinlik saatiniz 42 metreyi gösterdiğinde arka çıkıştan süzülen ışık sizi karşılar. İçerisi sualtı dünyasının tüm renkleri ile süslenmiştir. Lahana görünümlü somom renkli dantel mercanlar mağara içini bir gelin gibi süslemiştir. Mağaranın en derin noktasında yani 42 metrede sizi karidesler bekler. Bu mağaraya fotoğrafçıların en az üç dalış yapmalarını öneririm. Geniş açının yanı sıra makro merceğiniz de size görkemli enstantaneler sağlayacaktır.
8. Selin Mağarası: Aşı Koyu’nun en dip noktasında bulunan yan yana 4 mağaranın ilkidir. İki ayrı girişi vardır. Batı girişinin çapı yaklaşık 2 metre olup, hafif bir eğimle yukarıya doğru yükselir. 10 metre sonra bir plato yapar. Bu sırada mağaranın diğer girişi güneydoğu yönünde görünür. Mağaranın içine 15 metre kadar girdikten sonra deniz suyu ile tatlı suyun karıştığı bir nokta vardır. Burada tavan yüksekliği 6-7 metre olan bir atrium bulunur. İçinde hava olmasına karşın size regülatörlerinizi kullanmanızı öneririm. Atrium kısmında fenerinizi kapatırsanız yaşamınızdaki en koyu karanlık ile karşılaşacağınızdan emin olabilirsiniz.
9. Fok mağarası/Sarıgerme: Zamanında Akdeniz foku görüldüğü için bu adla anılmaktadır. Ancak buranın diğer bir adı da diplerindeki tatlı su kaynağından dolayı Tatlısu Mağarasıdır. Bu mağara genellikle ikinci dalış bölgesidir. Derinliğin 10-13 metre oluşu dip sürenizi oldukça uzun kılar. Dört ayrı girişi bulunmaktadır. Kırmızı renkli duvarları ile makro fotoğrafçılar için uygun bir yerdir. Bölmelerin birisinin içinde hava boşluğu bulunmaktadır. İçerisi bir evi andırırcasına büyüktür. Aynı anda en az 10 kişi kolaylıkla dolaşıp fotoğraf çekebilir.
10. Patika mağara/Sarıgerme: Sarıgerme’deki plajdan yaklaşık 25 dakika sonra dağların deniz ile dik birleştiği yerde demir atılır. Turkuaz renkli sulardaki karanlık bölge hemen kendini belli eder. 7 metrede girişi olan mağaranın dibi yaklaşık 13 metrededir. Dip yapısı kayalık olmasından dolayı tortu sorunu yoktur. Dolayısı ile içeriye birden çok kişi rahatlıkla girebilir. Piramit biçimindeki girişten içeriye süzüldüğünüzde 30 metre kadar daha ilerleyebilirsiniz. Mağaranın içi pek renkli değildir. Fakat çıkıştaki duvarın çevresi dalışı bir anda renk cümbüşüne çevirir. Geniş açı ve makro fotoğrafçıların oldukça zaman harcayacağı duvarlar birçok triton ve benzeri kabuklu canlıyı barındırır. 45 metrelere kadar inmenize karşın uçurum dipleri henüz koyu lacivert görünümünü korumaktadır. Sonsuzluğa giden bu koyu lacivert sularda çok zaman yitirmeden yükselmeniz gerekecektir.
05:00 Dalyan’daki Palmiye Resort Hotel’de bizim için ayrılmış olan odalarımıza yerleşiyoruz.
08:30 – 10:00 arası otelimizin kahvaltı salonunda açık büfe kahvaltı.
10:00- 17:00 arası Dalyan bölgesinde bulunan dalış noktalarında eğitim ve dalışlarımızı gerçekleştiriyoruz.
18:30 Dalyan merkezde akşam yemeğine gitmek üzere otelimizin lobisinde buluşma.
08:30 – 09:30 arası otelimizin kahvaltı salonunda açık büfe kahvaltı.
09:30 - 16:30 arası Dalyan bölgesinde bulunan dalış noktalarında eğitim ve dalışlarımızı gerçekleştiriyoruz.
18:30 Dalyan merkezde akşam yemeğine gitmek üzere otelimizin lobisinde buluşma.
08:30 – 09:30 arası otelimizin kahvaltı salonunda açık büfe kahvaltı.
09:30 - 16:30 arası Sarıgerme bölgesinde bulunan dalış noktalarında eğitim ve dalışlarımızı gerçekleştiriyoruz.
18:30 Dalyan merkezde akşam yemeğine gitmek üzere otelimizin lobisinde buluşma.
08:30 – 09:30 arası otelimizin kahvaltı salonunda açık büfe kahvaltı.
09:30 - 16:30 arası Sarıgerme bölgesinde bulunan dalış noktalarında eğitim ve dalışlarımızı gerçekleştiriyoruz.
17:00-18:00 odalarımızda toparlanma.
18:00 Ankara için yola çıkış
20:30 Burdur’un Çavdır ilçesinde bulunan Koca Yusuf Dinlenme Tesislerinde akşam yemeğimizin yenmesi
ve turumuzun sona ermesi.