1. Uçanbalık Bankosu: Tepesi 6 metreden başlayan bu banko Türkiye’nin Yunanistan sınırına geçmeden önceki son dalış noktası.
2. Besmi Adası: Pabuç şeklindeki bu bankoda dalışınızı adanın etrafını turlarken kaplumbağaları ve barakudaları gözden kaçırmayın.
3. Kanyon – Dimitri (Pamuk) Batığı: Kaş ve dalış dendiğinde akla ilk gelen dalış bölgesi. Tam bir klasik
4. Oasis Banko: Kanyon’un tam tersi yönünde kumluk üzerinde 16 metreye kadar inen bölgede çölde vaha gibi
5. Kovanlı Adası: Kaş’ın sualtı arkeoloji sergilerinden önemli biri bu bölgedir. Tam ve kırık amphoralar, taş ve metal çapalar yoğun olduğu alanı görmek için adanın dışına geçip batıdan gelen akıntıyı arkanıza almanız gerekiyor.
6. Camel Stone: Biri derinde diğeri daha sığda olan iki tepeden oluşmaktadır. Bu sebeple Deve Taşı adını almıştır bölge. İlk tepenin en sığ yeri 14 metreye tonoz halatı bağlıdır ve bu halata tutunarak inilir bankoya. Bu tepeciğin etrafını derinlik limitlerine uyarak dolanabilirsiniz. 24 metreye indiğinizde sizi bulan devasa orfoz (Pakize veya Şaziye veya Dursun) ve heryerden size selam veren lagosları izlerken havanızı kontrol edin.
7. Heybeli Ada: Bu bölgede dalışlar çok sığ bir geçitle birbirinden ayrılmış olan iki adanın hem dış (doğu) hem de iç (güneybatı) tarafında yapılır.
8. Pina Banko: Tekne adanın ya kuzeybatı kıyısında durur ya da duvarın üstünde: iki adanın arası bol çatlaklı kayalar ve bu çatlakların içi sizi pinaya doyurur. Bunu bilen sadece siz değilsiniz. Kaplumbağalar da bunu keşfetmiş olacak ki, kendilerine ziyafet çekiyorlar.
9. Sarıot Ada – Güney Duvar: Yolculuk diğer bölgelere göre daha uzun sürer ama Kaş’ın en iyi duvar yapısı olmakla bilinir.
10. Onüç Banko: Kekova yolunda ve açık sudaki bu bankoyu bulmak biraz beceri gerektirebilir. Tepesi 13 metrede olan sığlık, güneyden gelen akıntı sayesinde avcı balıkların merkezi haline gelmiş.
11. Çoban Burnu – Tünel: Rüzgar sebebiyle bölgeye dalışlar genelde sabah yapılmaktadır. 20 metre derinlikten batı yönünde ilerleyince büyük kayalıkların arasındaki tünelin girişini yakalarsınız. Tünele tam olarak girdiğiniz anca çıkışını görebilirsiniz.
12. Büyük Mağara: Tavanı 32 metre ve tabanı 40 metrenin altına inen derin bu mağara deneyimli dalıcılar için uygundur.
13. Limanağzı – Fener, Osmanlı Batığı ve C47 Uçak Batığı: Kaş’ın en popüler ve en yakın dalış bölgesi. Bölgenin tam doğusunda 23 metre derinlikte Osmanlı Batığı’nın ahşap omurga kalıntılarını, koyun iç tarafına doğru ilerlemeniz durumunda ise 14 metre derinlikte başlayan Dakota c-47 tipi askeri kargo uçağı tamamen içi gezilebilir şekilde size ayrılmış bekliyor olacak. Bu bölge tam anlamıyla her seviye dalıcıya hitap edebilecek yapıdadır.
14. Mağara II ve Likya Batığı: Doğudan rüzgar geldiğinde rüzgardan kaçabileceğiniz bölgelerden biri... Bölgede 24 metrede kumda küçük bir ahşap tekne olan Likya Batığı yatmakta. Batıktan başlayıp kuzeye doğru giderseniz mağarayı görebilir ve dalışınızı bitirebilirsiniz.
15. Hidayet – Sualtı Arkeopark - “Stonehenge”- Altuğ Meis Batığı: Meşhur Hidayet amcanın meşhur ve dillere destan koyu... Koyu arkanıza aldığınızda sol duvarda 30 metrelere kadar inebilir ve Uluburun Batığı’nda bulunan kalıntıların replikalarını görebileceğiniz Arkeopark bulunur. Koyun sağ tarafındaki burunu dönerken size orfozlar, lagoslar ve vatozlar eşlik eder. Çok kısa bir süre gittikten sonra 2017 yılında bakıma giderken batan Altuğ Meis batığını görebilirsiniz.
16. Güvercin Ada: Küçük bir adacık ve siz daha adacığa yaklaşır yaklaşmaz size selam veren bir köpekbalığı. Tam adayı dönelim diyorsunuz bu sefer de tank çıkıyor karşınıza. Tank, 14 metrelerde kumluğun üstünde olması sebebiyle her seviye dalıcı için uygun bir bölgede.
06:30 Kaş Bilgin Otel’de odalarımıza yerleşiyoruz.
08:30 – 10:00 arası otelimizin kahvaltı salonunda açık büfe kahvaltı.
10:00- 17:00 arası Kaş bölgesinde bulunan dalış noktalarında eğitim ve dalışlarımızı gerçekleştiriyoruz.
08:30 – 09:30 arası otelimizin kahvaltı salonunda açık büfe kahvaltı.
09:30 - 16:30 arası Kaş bölgesinde bulunan dalış noktalarında eğitim ve dalışlarımızı gerçekleştiriyoruz.
17:00-18:00 odalarımızda toparlanma.
18:00 Ankara için yola çıkış ve yolda akşam yemeğimizin yenmesi ve turumuzun sona ermesi.