1. Mavi Mağara: Her seviyede dalıcılar için uygun olan dalış noktası sürprizlerle doludur. Farklı kanallar ve adacıklardan oluşan oldukça büyük bir mağaradır. İsmini, dehlizlerden içeriye sızan ışığın yaratmış olduğu mavi renkten almaktadır. Mağaranın derinliği maksimum 30 metredir.
2. Iberian Coast Batığı: Bu bölge; ismini Şubat 2003’te batan ve boyu 72 metre, genişliği ise 11 metre olan bir yük gemisinden almaktadır. Battığı esnada 3 parçaya ayrılan gemi, 6 ile 29 metre arası derinliklere dağılmıştır. Görüş mesafesinin 10-15 metre arası değişkenlik gösterdiği bölgede, genellikle hafif şiddette akıntılara rastlanmaktadır.
3. Antrum: İrili ufaklı kovuklara sahip mağara, girişinden içeriye doğru yaklaşık 50 metre derinliğe sahiptir. Zaman zaman akıntının şiddetlendiği bölgede sürüler halinde gezen çeşitli balıklara rastlamak da mümkündür.
4. Mağara: Farklı boyut ve derinlikte üç ayrı mağaranın varlığı ile bu bölge, dalıcılara eşine az rastlanır güzellikte bir deneyim sunar. Mağaraların ikisi, yüzey seviyesinde hava odacıkları yapısındadır. Bölgedeki üçüncü mağara ise hava boşluğuna sahip değildir. 16 metre seviyesinden girilen mağaranın hem girişi hem de iç alanı oldukça dardır. Ayrıca mağaraya girildiğinde, binlerce karides, “hoş geldin” dercesine sizleri karşılayacaktır.
5. Eğri Liman: Kekova Adası’nın güney ucunda bulunan Eğri Liman, sığ suları ve keyifli su altı yapısıyla genellikle derin dalışların ardından tercih edilen mükâfatlı bir bölgedir. Bölgede, kum ve yosun zemin üzerinde derinliği 24 metreye kadar inen bir resif bulunmaktadır. Bu bölge, deneme ve şnorkel dalışı yapmak isteyen meraklıları için son derece uygundur. Görüş mesafesi 15 ve 25 metre arası olan bölgenin altyapısı; kum, kaya, bitkiler ve antik kalıntılardan oluşmaktadır.
6. Reef (Mercan Kayalığı): Kekova Adası’nın güneyinde, açık denize bakan bölge, adını derin sularda görülebilen, Akdeniz’e ait irili ufaklı mercanlardan almıştır. 1 metre derinlikten başlayıp 100 metreye kadar inen resife dalış ancak uygun hava ve deniz koşullarında mümkündür. 20 ile 30 metre arası görüş mesafesine sahip basamaklar arasında, bol miktarda vatoz, sünger ve yumuşak mercan oluşumlarını görmek mümkündür. Rehberlerin tavsiyesi, öğleden sonraları batıdan esen sert rüzgarların yaratacağı olumsuz etki sebebiyle, bölgeye erken saatte dalış yapılması yönündedir.
7. Koy: İki ayrı dalış noktasına sahiptir. Sığ olan kısım genellikle deneme ve adaptasyon dalışları için, ikinci bölge ise duvar ve akıntı dalışları için tercih edilir.
06:30 Kekova Üçağız Köyü’nde bulunan Kekova House Otel’deki odalarımıza yerleşiyoruz.
08:30 – 10:00 arası otelimizin kahvaltı salonunda açık büfe kahvaltı.
10:00- 17:00 arası Kekova bölgesinde bulunan dalış noktalarında eğitim ve dalışlarımızı gerçekleştiriyoruz.
19.00: Açık büfe akşam yemeği ve canlı müzik eşliğinde eğlence
08:30 – 09:30 arası otelimizin kahvaltı salonunda açık büfe kahvaltı.
09:30 - 16:30 arası Kekova bölgesinde bulunan dalış noktalarında eğitim ve dalışlarımızı gerçekleştiriyoruz.
17:00-18:00 odalarımızda toparlanma.
18:00 Ankara için yola çıkış
20.00: Burdur’un Çavdır ilçesinde bulunan Koca Yusuf Dinlenme Tesislerinde meşhur sac kavurma/pide ve sütlaç ile akşam yemeğimizin yenmesi ve turumuzun sona ermesi.